Danas je potpisan Ugovor o realizaciji IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja u Novom Sarajevu za 2021. godinu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Općina Novo Sarajevo je oduvijek bila jedna od dinamičnih lokalnih zajednica, sa posebnim identitetom i sposobnošću privlačenja i razvoja konkurentne prednosti. Dokaz da Općina Novo Sarajevo teži ka održivom razvoju je i potpisivanje Ugovora o partnerstvu između ove Općine i investicijske fondacije IMPAKT. Poptipisivanjem ovog Ugovora zvanično su započete aktivnosti na realizaciji sveobuhvatnog programa podrške razvoju preduzetništva pod nazivom IMPAKT inkubator poslovnih ideja Novo Sarajevo.

Uskoro će biti objavljen i javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Novo Sarajevo. Nakon toga grupa od maksimalno 25 učesnika po lokalnoj zajednici ide u poduzetničku obuku koja traje do dva mjeseca prilikom čega imaju kontinuiranu podršku u izradi poslovnog plana, poslovnog modela i finasijskih projekcija. Potom se vrši prezentacija poslovnih ideja i nakon toga dodjela finansijske podrške za pet najboljih poslovnih ideja u iznosu do pet hiljada konvertibilnih maraka u 2021. godini.

Investicijska fondacija IMPAKT Sarajevo, kroz Projekt zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlada Švicarske, a koji je tokom protekle 3 godine godine u saradnji sa 40 lokalnih zajednica u BiH realizirao Inkubator poslovnih ideja u kojem je podržano osnivanje preko 200 novih poslovnih poduhvata širom BiH, nastavlja realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju poduzetništvu i očuvanju radnih mjesta, a u saradnji sa lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.