Općina Konjic u 2021. godini implementira IMPAKT Inkubator poslovnih ideja – potpisan ugovor o realizaciji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Potpisivanjem Ugovora o partnerstvu između Općine Konjic i Investicijske fondacije Impakt zvanično su započete aktivnosti na realizaciji sveobuhvatnog programa podrške razvoju preduzetništva pod nazivom IMPAKT inkubator poslovnih ideja Konjic.

Ove godine bit će objavljen javni poziv za učešće u inkubatoru poslovnih ideja. Nakon toga grupa od maksimalno 25 učesnika po lokalnoj zajednici ide u poduzetničku obuku koja traje do dva mjeseca prilikom čega imaju kontinuiranu podršku u izradi poslovnog plana, poslovnog modela i finasijskih projekcija. Potom se vrši prezentacija poslovnih ideja i nakon toga dodjela finansijske podrške za pet najboljih poslovnih ideja u iznosu do pet hiljada KM u ovoj godini.

Investicijska fondacija IMPAKT Sarajevo, kroz Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlada Švicarske, a koji je tokom 2018., 2019. i 2020 godine u saradnji sa 40 lokalnih zajednica u BiH realizirao Inkubator poslovnih ideja u kojem je podržano osnivanje preko 200 novih poslovnih poduhvata širom BiH, nastavlja realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju poduzetništvu i očuvanju radnih mjesta, a u saradnji sa lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.