Potpisani prvi Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nakon završenog ciklusa preduzetničkih obuka u 11 lokalnih zajednica i održanih javnih prezentacija poslovnih poduhvata te odabranih poslovnih ideja koji su stekli pravo na bespovratnu finansijsku i mentorsku podršku danas su u prostorijama Investicijske fondacije Impakt potpisani prvi Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava korisnicima u okviru YEP inkubatora poslovnih ideja.

U proteklom periodu Investicijska fondacija Impakt je u saradnji sa lokalnim zajednicama uspješno realizovala preduzetničku obuku nakon koje je ukupno 102 učesnika predalo finalizirani poslovni plan i poslovni model. Komisija za validaciju poslovnih ideja u čijem sastavu su pored predstavnika Investicijske fondacije Impakt i lokalnih zajednica učestvovali i predstavnici javnih službi za zapošljavanje/ili predstavnici poslodavaca. Zahvaljujući spremnosti pojedinih lokalnih zajednica da prošire fond podrške na nekoliko lokacija je podrška omogućena većem broju kandidata nego što je prvobitno planirano te se očekuje da će ukupno 78 preduzetnika i preduzetnica dobiti finansijsku podršku za registraciju i razvoj biznisa.

Jedan od preduslova za korištenje finansijskih sredstava je potpisivanje Ugovora sa Investicijskom fondacijom Impakt, a nakon čega kandidati mogu pristupiti nabavci opreme ili mašina shodno odobrenim poslovnim planovima.