U Brčkom prezentovane poslovne ideje razvijene u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Investicijska Fondacija Impakt kroz Projekat zapošljavanja mladih (YEP), Vlada Brčko Distrakta BiH i Zavod za zapošljavanje Brčkod Distrikt BiH, organizirali su  javno predstavljanje poslovnih poduhvata koje su u posljednja 2 mjeseca kroz Impakt Inkubator poslovnih ideja razvijali početnici u biznisu sa područja Brčko Distrikta.

Stručnoj komisiji predstavili su se početnici u biznisu sa detaljnim prikazom svojih poslovnih planova, poslovnih modela i finansijskih projekcija. Komisija, u čijem radu su učestvovali predstavnici Investicijske fondacije Impakt, Zavoda za zapošljavanje Bčko distrikta BiH i Vlade Brčko distrikta BiH, za najbolju poslovnu ideju odabrali su ideju Maide Avdić, mlade preduzetnice iz Brčkog koja će imati priliku u narednom periodu aplicirati za bespovratnu finansijsku podršku u iznosu od 5000 KM te koristiti stručnu i mentorsku podršku za dalji razvoj biznisa.

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije Impakt i Vlade Brčko Distrikta i Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta .u 2021. godini realizuje se integralni program podrške razvoju preduzetništva pod nazivom „YEP/IMPAKT inkubator poslovnih ideja“ u okviru kojeg je u protekla 2 mjeseca organizovana preduzetnička obuka fokusirana na razvoj preduzetničkih kapaciteta učesnika Inkubatora.

Objava novog javnog poziva za drugu grupu inkubatora na području Brčko distrikta BiH očekuje se naredne sedmice.