YEP inkubator poslovnih ideja: Maxi Media marketinška agencija koja doprinosi uštedama stanovništva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Marketinška agencija Maxi Media iz Sarajeva, na čelu sa preduzetnikom iz općine Novo Sarajevo Elvirom Kurtovićem, sa dvije webstranice namjenjene povezivanju kupaca i prodavaca, ima za cilj da olakša korisnicima snalaženje u velikom broju dostupnih informacija, popusta i sniženja  i pomogne pri uštedi novca i vremena, što je od posebnog znača u vrijeme COVID 19 pandemije.

www.uporedi.ba i www.popustolovac.ba su stranice koje prikazuju kataloge i akcije ponuđača usluga, kroz reklame i oglase. Iz ugla korisnika, bilo kog građana željnog povoljne kupovine, navedene stranice su mjesto na kojima mogu pronaći najpovoljnije cijene širokog dijapazona roba i usluga. Jednostavno, u nekoliko klikova mišom na računaru ili na telefonu, iz udobnosti fotelje, možete saznati u kojoj je trgovini željeni artikl najpovoljniji.

O razlozima zašto je pokrenuo vlastiti biznis Elvir ističe „Želio sam da radim za sebe, budem samostalan i ne zavisim od drugih poslodavaca, jer imam koncept i viziju posla. To mi je bio najjači motiv za otvaranje marketinške agencije. Kroz trening u sklopu YEP inkubatora poslovnih ideja kojem sam prisustvovao, shvatio da je moja ideja kvalitetna, održiva i profitabilna.

Naime, u trenutku kada je razmišljao o pokretanju vlastitog biznisa, Elvir je saznao za priliku za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja kojeg su, u 2018. godini, na području općine Novo Sarajevo zajednički pokrenuli Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji se provodi uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Općina Novo Sarajevo.

Predstavljajući svoju preduzetničku priču Elvir ističe: “Moj plan su dvije klasične marketinške stranice – www.uporedi.ba i www.popustolovac.ba, na kojima postoji mogućnost reklamiranja za moje klijente i partnere. Fokus stranice www.uporedi.ba su različiti proizvodi, katalozi i brojne akcije i sniženja. Koncept stranice www.popustolovac.ba je za ,,premium’’ reklame, odnosno, na portalu će samo određeni klijenti moći ciljane popuste i akcije oglašavati. Kada govorimo o korisnicima, stranicama može da pristupi svako. S  jedne strane, one su namjenjene građanima cijele Bosne i Hercegovine i regiona, i svi koji pristupe, mogu da dobiju korisne i aktuelne  informacije besplatno. S druge strane, klijenti mogu da je koriste za reklamiranje i plasiranje sadržaja koji žele da bude vidljiv. Plan mi je da u probnom periodu od par mjeseci napravim akcije za klijente, koje podrazumijevaju besplatno oglašavanje, kako bih ih privukao, nakon toga slijedi period sa plaćanjem usluga reklame.”

Tim koji Elvir okuplja čine kvalitetni profesionalci freelenceri, koji, kako navodi Elvir, aktivno rade  na pravljenju ozbiljnijeg koncepta stranica, od onih koji već postoje.

“Naše stranice izdvaja to što se sve nalazi na jednom mjestu, od popusta za odjeću, putovanja, kao i sve vrste tehnike i tehničkih aparata, što je primarni  koncept www.uporedi.ba. www.popustolovac.ba ima koncept e-kupona, gdje će posjetioci moći da učestvuju u radu stranice, npr. korištenjem opcije dojavi popust, gdje će biti dodatno nagrađivani”, ističe Elvir te dodaje  “Želim da sudjelujem i djelujemo zajednički sa klijentima, tako da oni dobiju povrat svoga novca, jer nam je u cilju da ih pridobijemo dugoročno i sarađujemo na obostrano zadovoljstvo duži period. Moja uloga je da obiđem klijenta i s njim napravim plan i dogovorim konkretne akcije, da budemo inovativni, kreativni i zanimljivi sa ponudom, što je veliki izazov jer će na www.uporedi.ba biti mnogo kataloga. Za klijente spremam  različit pristup, a on zavisi od biznis modela  i fokusa svakog klijenta individualno.  Svaki klijent je  poseban projekat i zato imamo drugačiji i interesantan pristup.“

Obje stranice su u testnoj fazi i uskoro slijedi razvoj i unapređenje sadržaja. Zbog trenutne ekonomske situacije ili štednje, ljudi su vrlo pažljivi kako troše novac i informišu se  prije odlaska u kupnju. Proces kupovine i odabira specifičnih proizvoda je olakšan jer se sve informacije i cijene sada nalaze na jednom mjestu.

Više informacija možete pronaći na www.uporedi.ba i www.popustolovac.ba

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) koji podržava Vlada Švicarske u partnerstvu sa više od 30 lokalnih zajednica (općine, gradovi i kantoni) razvio je program za razvoj poslovnih poduhvata pod nazivom YEP inkubator poslovnih ideja. U okviru YEP inkubatora poslovnih ideja je samo u 2018.godini pokrenuto preko 100 biznisa. Podršku mladim preduzetnicima nastavlja Investicijska fondacija IMPAKT.