Dejan Đukić – „DPF Servis BN“

Ideja o otvaranju servisa „DPF Servis BN“ nastala je kao rezultat sagledavanja svakodnevnog razvoja tržišta automobilske industrije. DPF Servis BN bavi se profesionalnim mašinskim čišćenjem DPF filtera i katalizatora, i reparacijom kočionih kliješta i cilindara. Usluge koje mi pružamo značajno su doprinijele i olakšale rad auto servisima, ovlaštenim servisima, a prije svega krajnji kupac, fizičko lice je zadovoljan našom brzom, kvalitetom uslugom po pristupačnoj cijeni. DPF Servis BN je registrovan 19.11.2020 i do dana današnjeg ostvario je ogromne rezultate u svojoj djelatnosti i stekao je brojna poznanstva i saradnje s različitim kupcima.

„DPF Servis BN“ je osnovan od strane mladog preduzetnika Dejana Đukića rođenog 26.2.1995.god. u Bijeljini. Dejan je apsolvent na Saobraćajnom fakultetu, Visoke škole primijenjenih nauka PROMETEJ, Banjaluka. U prethodnih nekoliko godina radio je na poslovima trgovačkog putnika, vozača C kategorije, automehaničara. Veliku moralnu podršku mu je pružio njegov otac Vito Đukić, te su zajedno uplovili u preduzetničke vode. Ideja je nastala sagledavajući svakodnevni razvoj tržišta automobilske industrije/vozila čiji se broj konstantno povećava, a samim tim i potreba za servisiranjem. U BiH se svakim danom uvoze vozila novije generacije koja moraju da zadovoljavaju EU norme po pitanju izduvnih gasova EURO 5, EURO 6, koja u sebi sadrže jako bitnu komponentu DPF (diesel particulate filter).

Naziv preduzetničke djelatnosti je: „DPF Servis BN“ Odlučili smo se da stavimo navedeni naziv biznisa, jer ima prosperitet i tek treba da dobija na značaju u skoroj budućnosti kad je u pitanju tržište automobilske industrije na nivou Bosne i Hercegovine. Lokacija: Bijeljina, ul. Stefana Dečanskog 182 (Koridor) Lokacija je pažljivo birana da bude visokofrenkventna, glavni ulaz u centar grada iz pravca Brčkog, gdje je veliki prosjek dnevnog prometa vozila. U blizini servisa nalaze se brojne prodavnice autodijelova, benzinske pumpe, nova industrijska zona i Agro-tržni centar.

Preduzeće „DPF Servis BN“ nudi dvije glavne usluge: – Servis i čišćenje DPF filtera i katalizatora – Reparacija kočionih kliješta i cilindara sa planiranim proširenjem usluga: – Dekarbonizacija motora – Obrada kočionih diskova 1. DPF Filter (Diesel Particulate Filter) je komponenta na vozilima sa dizel motorom EURO 5 i EURO 6 norme, koja je obavezna od 2009.god. mada neki proizvođači ga imaju i godinama prije. Osnovna funkcija mu je smanjenje emisije štetnih plinova i zarobljavanje čestica kancerogenih čađi i do 90% koje nastaju sagorijevanjem dizel goriva, koje bi se inače ispustile iz automobila. DPF kao komponenta na vozilima je jako bitan zbog očuvanja i zaštite životne sredine. DPF kako bi dobro radio i vršio optimalno filtriranje mora se redovno servisirati i čistiti. Mašina koju naša firma posjeduje vrši servis i čišćenje DPF-a 100% bezbjednom metodom i nakon završenog procesa servisa i čišćenja, DPF vraća u fabričko stanje.

DPF BN podržan je kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja u Bijeljini uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini i Grada Bijeljina.