Kada strast postane uspjeh – priča Slađane Lukić i Slaki Fitnessa

Slađana Lukić, rođena 1983. godine, ostvarila je svoj san i pokrenula uspješan ženski fitness centar u srcu Bijeljine. Slađana je nakon završetka srednje škole započela svoj radni vijek u dječijem butiku Beba Kids, ali njena strast prema fitnessu i rekreativnom vježbanju odvela ju je na potpuno drugačiji put.

Od 2006. do 2013. godine, radila je kao bankarski službenik, ali ljubav prema treninzima nije jenjavala. Kao devetogodišnjakinja počela je aktivno trenirati, a sa 16 godina krenula je u teretanu. S rastom fitness industrije, rasla je i njena želja da se dodatno educira i postane stručnjak u ovom području. Počela je kao pomoćni trener, a već 2009. godine osnovala svoju prvu aerobic grupu.

U 2014. godini odlučila je svoj hobi pretvoriti u ozbiljan posao. Pohađala je razne kurseve iz oblasti tjelovježbe i stekla Internacionalnu licencu kao Body Transformation Coach. Njen trud i posvećenost brzo su donijeli rezultate. Broj članica se povećavao, pa je od jedne grupe došla do sedam. Slađana se konstantno educirala i napredovala, a njeni rezultati postali su najbolja reklama za njen rad.

Vrhunac njenog uspjeha bio je osvajanje prvog mjesta u ženskoj body building kategoriji na takmičenju 2019. godine. Nakon završetka takmičarske sezone, počela je držati personalne treninge u teretani, što je dodatno povećalo njenu želju da otvori vlastiti prostor za vježbanje. Ubrzo je pronašla idealan prostor koji je opremila spravama za funkcionalni trening, pilates i aerobic. Prostor njenog fitness centra je jedinstven jer nije u podrumu ili prizemlju, već na prvom spratu, sa puno prirodne svjetlosti i svježeg vazduha, što ga čini posebnim mjestom za vježbanje.

Slađanin fitness centar nudi personalne, polupersonalne i grupne treninge, isključivo za žene. Treninzi se održavaju tri puta sedmično i traju sat vremena. Personalni treninzi su namijenjeni osobama koje trebaju fleksibilne termine zbog obaveza, dok polupersonalni treninzi pružaju poseban pristup i plan programa za postizanje specifičnih ciljeva. Grupni treninzi su idealni za početnice i napredne vježbače koji žele ojačati svoje tijelo i povećati samopouzdanje u motivirajućoj atmosferi.

Slađanina priča pokazuje kako strast i upornost mogu dovesti do velikog uspjeha i primjer je kako se može uspješno spojiti ljubav prema fitnessu sa poslovnim poduhvatom, te stvoriti nešto što donosi radost i zdravlje mnogim ženama.

Slađana je podržana kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja Bijeljina gdje je osnažila svoje poduzetničke kometencije, razvila održiv poslovni plan i model, a dodatna mentorrska i stručna podrška su ono što Investicijsku fondaciju Impakt izdvajaod ostalih. U nastavku pogledajte video koji smo uradili za Slađanu.