Stefan Aleksić – „DiSantique“

Stefan Aleksić je krenuo sa pravljenjem gumica za kosu, a onda je 2020-te razvio ideju o osnivanju brenda “Disantique” dobio kao  želja i potreba da proizvodi svoje odjevne predmete dostupne svim kupcima izrazujući posebnost i unikatnost tih odjevnih predmeta i na taj način stvarati veće različitosti i prihvaćanjima među ljudima.

Stefan ima mnogo osobina, a on izdvaja preciznost, kreativnost, komunikativnost, predanost, odlučnost i timski rad.

Naziv prostiče iz kombinacije italijanske riječi “di” (od), ”S” kao Stefanov  i “antique” engleska riječ (antički), tako da bi značenje “Disantique” preveli kao “ Od Stefana antičkog ”.

Krojački salon/brend “Disantique” nudi usluge sve vrste korekcija (prepravki) na odjeći kao što su: skraćenje, sužavanje, mijenjanje rajfešlusa, proširivanjete odjevnih predmeta i slično, a Stefan intenzivno radi i na vlastitoj liniji ženskih odjevnih predmeta kao što su: majice, bluze, pantalone, haljine, mantili, kape i slično.

“Umjetnost je dio mog života od trenutka kada sam postao svjestan sebe. Uvijek sam želio stvarati i imam zaista dar. “

Stefan Aleksić podržan je kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja Brčko koji je realiziran uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercehovini, Vlade Brčko Distrikta i Službe za zapošljavanje Brčko Distrikta.