Sabina Krivdić, PP “Malinica”

„Odluka da pokrenem sopstveni biznis oslobodila me stresa i usrećila više nego bilo koji posao do tada. Svi bi se trebali baviti onim što ih najviše interesira.“

Visočanka, koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, napravila slasne mješavine sa medom

Poljoprivredna proizvodnja „Malinica“ već nekoliko godina unazad, prisutna je na bh. Tržištu. Baza proizvodnje je u Visokom, a odnedavno ima u ponudi novu liniju proizvoda. U pitanju je med sa različitim okusima i mješavinama.

Osnivač, alfa i omega poljoprivredne proizvodnje „Malinica“ je Sabina Krivdić, koja je po zanimanju lektorica bosanskog jezika i bivša novinarka. Po novinarskom zadatku je bila na promociji poljoprivrednih proizvoda, i veoma ju je zainteresirala ova tema, a kako sama kaže, nikada prije ništa nije uzgajala. No kada je istraživala o ovoj temi, shvatila je da u ovoj grani ima mnogo više podsticaja, da su porezi niži, generalno da ima više olakšica onaj preduzetnik koji se bavi poljoprivredom, pa je tako prvi obrt, pod nazivom „Malinica“ registrirala 2016. godine.

Ubiranjem prvih plodova, odlučila je napraviti liker od malina, te je nabavila destileriju manjeg obima. Kada je Sabina saznala za Inkubator poslovnih ideja došla je na ideju da se prijavi sa novom linijom proizvoda, odnosno sa mješavinama od meda. Sabina je razvila ideju, već zaposlila jednu osobu, svoju prijateljicu, na poslovima prodaje, promocije i organizacije distribucije proizvoda. S obzirom na to da ima prethodnog iskustva na sličnim poslovima, ona vodi web-shop i distribuciju, dok se Sabina bavi proizvodnim dijelom.

Prema Sabininom iskustvu, tržište hrane je zaista veliko i posao se može širiti, jer uvijek ima prostora. Sabina kaže da ju je odluka da pokrene sopstveni biznis oslobodila stresa i usrećila više nego bilo koji posao do tada, i poručuje svima da bi se treball baviti onim što ih najviše interesira.