Lana Pencl – Look2All

„Kad ti život servira limun, napravi limunadu“, izreka je koja najbolje opisuje životnu priču Lane Pencl. Lana je do augusta 2021 bila zaposlena u Kantonalnoj bolnici Zenica kao voditelj dijaliznih centara, a kako ima oslabljen sluh, Lana se već prije pet godina usmjerila na osposobljavanje za poslovanje preko interneta jer je bila svjesna da će sluh nastaviti slabiti i da će doći trenutak kada neće moći obavljati dotadašnji posao. Završila je obuku za e-commerc administratora i prodaju te je nakon godina edukacija i rada na platformama e-commerca, nastala ideja o biznisu najma web trgovine Look2All.

Look2All se bavi prodajom i najmom web trgovina razvijenu za potrebe malih, srednjih i velikih biznisa. Platforma je bazirana na ASP.net Microsoftovim tehnologijama, a partneri su im nop Commerce i nop Templates što govori o ozbiljnosti i profesionalnosti usluga.

„Osiguravamo vrhunsku stabilnost, neograničeno prilagođavanje, visoke performanse, a klijentima isporučujemo aktivnu web trgovinu za 24 h“, kaže poduzetnica Lana.

Look2All nudi najam web trgovine uz minimalne mjesečne troškove, sa opcijom odustajanja u svakom trenutku bez obaveze. Unutar web trgovine moguće je prilagoditi platformu svim poslovnim procesima i zahtjevima firme. Sve što klijent treba je da popuni formulare za svoje obrasce i proizvode i može odmah da posluje na internetu. Look2All je svoje poslovanje u potpunosti automatizirao tako da je brzina isporuke usluge jedna od važnih karakteristika.

Lana kaže: „Naša on-line platforma nudi razne mogućnosti jednako kako za one koji prodaju robu ili usluge, tako i za one koji prodaju proizvode ili usluge od više dobavljača, a online trgovine su u potpunosti integrisane s društvenim mrežama, SEO optimizacijom,  alatima za marketing , korisničkom podrškom i još mnogo funkcionalnih značajki koje su neophodne za profesionalni online biznis“.

„Želimo da budemo vodeći u primjeru kako kreirati radna mjesta u ugodnom okruženju za osobe s invaliditetom, te omogućiti  poslovanje preko interneta svima. Moj prioritet je zapošljavanje osoba sa invaliditetom i  kada neko kupi ili iznajmi web-shop na našoj platformi, omogućio je i zapravo otvaranje jednog radnog mjesta.“

Lana kaže da se u Inkubator poslovnih ideja priključila kako bi naučila napisati biznis plan i kako je u periodu trajanja obuke samo mislila o biznis planu .  „Inkubatori vas usmjere na to jesu li vaše ideje izvodive i isplative i ja bih na obuku išla i dalje da postoji nastavak, toliko mi je bila korisna i zanimljiva“.

Lana je već poduzela korake i u proširenju usluga koje Look2All nudi te će pored najma web trgovine imati usluge i digitalnog marketinga i prodaje atraktivnih web domena.