Impakt biznisi se predstavljaju na ovogodišnjem sajmu „Sarajevo4Walls“ s novim inovativnim proizvodima

Investicijska fondacija Impakt predstavit će svoje poduzetnike na predstojećem sajmu „Sarajevo4Walls“. Sajam će se održati od 11. do 14. maja u Olimpijskoj dvorani Zetra, a fokus je na predstavljanju inovativnih ideja za unapređenje doma.

Jedan od izlagača na Sajmu bit će „Kabinet“, kompanija koja se bavi proizvodnjom pločastog namještaja. Kabinet će prezentirati nekoliko novih proizvoda, uključujući pametnu kuhinju s centraliziranom kontrolom i automatizacijom uređaja, plakare za dječju sobu s integriranim krevetom i radnim stolom te kućice za male kućne ljubimce minimalističkog dizajna.

„Studio Elosso“ predstavit će svoju prvu kolekciju namještaja za hodnik – Avid. Kolekcija se sastoji od tri proizvoda: ogledala, konzolne police i hokera. Svi proizvodi izrađeni su od punog hrastovog drveta i dovršeni ekološki prihvatljivim uljima. Elementi kolekcije kombiniraju različite funkcije uz minimalan utrošak materijala. Kolekcija je 2022. godine odabrana među 15 najboljih radova mladih balkanskih dizajnera i predstavljena na sajmu „Salone del Mobile“ u Milanu.

„VEMI LUX“ je kompanija koja se bavi proizvodnjom namještaja po mjeri, uz praćenje svjetskih trendova u dizajnu i standardima kvalitete, a svoje proizvode predstavit će na ovogodišnjem „Sarajevo4Walls“ sajmu. Za dugotrajnost koriste okove vodećih svjetskih proizvođača, a materijali su dobiveni iz društveno odgovornih izvora. „VEMI LUX“ također nudi garanciju za svaki kupljeni proizvod, uz dostavu i ugradnju u Bosni i Hercegovini i zemljama EU.

Na sajmu će biti prisutan i „Cut&Stitch“, kompanija koja se bavi dizajnom, proizvodnjom i prodajom madraca i nadmadraca, jastuka za spavanje, raznih vrsta lazybagova, baštenskog namještaja i SoftPlayCouch-a.

Također, svoj rad prezentirat će i „FELAH STUDIO“, kreativni dizajnerski studio, koji je specijaliziran za proizvodnju namještaja i kućnih asesoara, kao što su daske, tacne, satovi, stolice i stolovi. Njihov najnoviji proizvod je fotelja i pomoćni stolić koji predstavljaju savršenu kombinaciju tradicionalnog jugoslavenskog dizajna s modernim prizvukom. Set namještaja karakteriziraju čiste linije i prepoznatljivi oblici koji će unijeti dozu nostalgije u svaki životni prostor.

Priliku za besplatno izlaganje na ovom važnom međunarodnom događaju, kompanije „Kabinet“, „Studio Elosso“, „Vemi Lux“, „Cut&Stitch“ i „FELAH STUDIO“ dobile su zahvaljujući organizatorima Sajma. Svih pet izlagača dio su IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja. Investicijska fondacija Impakt nastavlja raditi sa ciljem unapređenja poslovanja svojih poduzetnika i podrške razvoju novih ideja i inovacija. Impakt pruža poduzetnicima stručnu i mentorsku podršku, kroz razne programe i radionice. S druge strane, daje finansijsku podršku i savjetovanje u poslovanju, kako bi im omogućio rast i razvoj. Misija je promoviranje i poticanje razvoja poduzetništva u Bosni i Hercegovini te stvaranje održivih poslovnih modela, koji pomažu razvoju društva i privrede.