IMPAKT u Srebreniku: podržano preko 20 poslovnih ideja

Investicijska fondacija Impakt i Gradska uprava Srebrenik održali su  finalnu prezentaciju IMPAKT inkubatora poslovnih ideja, koja je rezultat zajedničke saradnje kroz provođenje integralnog programa podrške razvoju poduzetništva pod nazivom IMPAKT inkubator poslovnih ideja.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja se već nekoliko godina provodi u Srebreniku i kao rezultat toga je osnovano nekoliko uspješnih biznisa uglavnom mladih ljudi koji uspješno posluju,šire se i zapošljavaju značajan broj radnika.

Komisija za validaciju poslovnih ideja ocijenila je da 5 poslovnih ideja ispunjavaju uvjete za podršku, kako stručnu i mentorsku, tako i finansijsku. Tokom obuke polaznice i polaznici su razvili ideju u poslovni model, s planovima i finansijskim projekcijama, koje su na današnjem događaju predstavili stručnoj komisiji.

Investicijska fondacija Impakt kroz rad inkubatora pruža integralni program podrške novoosnovanim i postojećim biznisima da pokrenu i ubrzaju svoj razvoj, nudeći pristup ciljanim resursima i uslugama.

Glavni cilj je stvaranje uspješnih novih poslova, onih koji će nakon izlaska iz inkubatora biti finansijski samodostatni.