Načelnik Gutić održao prijem za poduzetnike i poduzetnice IMPAKt inkubatora poslovnih ideja

S ciljem upoznavanja i umrežavanja poduzetnika podržanih kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, u zgradi Općine Banovići upriličen je sastanak na kome su prezentirane njihove poduzetničke priče, ali i razgovarano o predstojećem sajmu privrede na kojem će učešće uzeti neki od navedenih poduzetnika. Sajam privrede u Banovićima se organizuje po prvi put i to 8. septembra u sportskoj dvorani, a okupit će između 30 i 35 izlagača.

Kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja je na području općine Banovići, u protekle četiri godine, podržano više od 15 novih biznisa u okviru kojih su otvorena 64 radna mjesta. Svi biznisi su trenutno aktuelni i isključivo je riječ o proizvodnim i proizvodno-uslužnim djelatnostima. Samo u ovoj godini podršku su dobila 3 biznisa za mlade, a do kraja godine finansijsku i mentorsku podršku dobit će još 5 novih.

Podsjećamo da je aktivan Javni poziv za učešće u novom ciklusu IMPAKT inkubatora poslovnih ideja u Banovićima na koji se mogu praviti svi punoljetni građani i građanke Banovića.

Više informacija na https://bit.ly/3pKyfl5