Nastavak saradnje u Tuzlanskom kantonu

Investicijska fondacija Impakt, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 11 lokalnih zajednica potpisali su danas Ugovor o partnerstvu na realizaciji sveoubuhvatnog programa podrške razvoju poduzetništva mladih „IMPAKT inkubator poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona”. Saradnja sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Službom za zapošljavanje i lokalnim zajednicama Tuzlanskog kantona je jedinstvena i nastavak je veoma uspješne višegodišnje saradnje. Rezlutati saradnje prezentirani su u martu 2023 godine na poduzetničkom događaju “Pokreni nešto dobro u Tuzlanskom kantonu“.

Pružanje podrške mladima u Tuzlanskom kantonu kroz IMPAKT Inkubator poslovnih ideja koji obuhvata poduzetničku obuku kao i pružanje finansijske, stručne, mentorske i promotivne podrške poduzetnicama i poduzetnicima.

U proteklom periodu podržano je više od 50 poslovnih poduhvata iz Tuzlanskog kantona, a u 2023. godini IMPAKT inkubator bit će aktivan u sljedećim lokalnim zajednicama:

  1. Tuzla
  2. Banovići
  3. Gračanica
  4. Doboj Istok
  5. Čelić
  6. Sapna
  7. Teočak
  8. Lukavac
  9. Kladanj
  10. Kalesija
  11. Srebrenik

Javni pozivi za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja bit će objavljeni već sljedeće sedmice, a više informacija na www.impakt.ba.