Održana konferencija „Pokreni nešto dobro u Tuzlanskom kantonu“

“Pokreni nešto dobro u Tuzlanskom kantonu” je poduzetnički događaj koji je imao za cilj prezentirati rezultate saradnje Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Službe za zapošljavanje TK i lokalnih zajednica.

50+ podržanih poslovnih ideja čija je održivost preko 90%, 65+ kreiranih radnih mjesta su neki od rezultata prezentirani na konferenciji “Pokreni nešto dobro u Tuzlanskom kantonu”.

Tuzlanski kanton može poslužiti kao primjer drugim kantonima kako se udruženim djelovanjem može pružiti preko potrebna podrška razvoju poduzetništva, a na konferenciji je najavljena saradnje i u ovoj godini.

Na panelu “Šta mladi poduzetnici na području TK trebaju za bolje poslovno okruženje” imali smo priliku čuti Senajid Djozo , izvršnog dikretor IIF, Ivanu Mijatović, ministricu za kulturu, sport i mlade u Vladi TK, Tatjana Paunoski, marketing menadžera Bingo doo Tuzla, Kenan Hrustemovic , Procredit banka, Dr.sc. Zijad Lugavic , gradonačelnika Tuzle, Adnan Bjelić , gradonačelnika Srebrenika i Arnela Moranjkić , poduzetnicu iz IMPAKT inkubatora poslovnih ideja.

Na sajamskom dijelu sudjelovalo je preko 30 podržanih biznisa koji su prezentirali svoje proizvode i usluge, a ujedno su imali priliku i za umrežavanje i razmjenu iskustava. Iskoristili smo priliku i da im stručnjaci profesor Bahrija Umihanić, Erna Kusturica , Tatjana Paunoski , Dario Nikolić održe mentoring sesije i daju iz prve ruke savjete za poboljšanje poslovanja.

Važna podrška poduzetništvu su i kompanije koje promoviraju i razvijaju poduzetništvo i sretni smo što u svojoj zajednici imamo Bingo i ProCredit Bank BiH sa kojima zajedno gradimo bolje okruženje za poslovne ideje i nove poslovne poduhvate.

Dodijelili smo i posebna priznanja poduzenticima koji su kroz svoje poslovne modele prepoznale značaj SDG ciljeva, a to su Edin Dedić , Edin Humic , Lejla Tabaković i Lejla Džinić