Podržali smo 3 poslovne ideje u Kalesiji

Investicijska fondacija Impakt, u saradnji sa Općinom Kalesija, održala je danas finalnu prezentaciju IMPAKT inkubatora poslovnih ideja.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja uključivao je dvomjesečnu poduzetničku obuku kroz koju su mladi iz Kalesije jačali njihove lične poduzetničke kapacitete, razvoj poslovnog modela i plana, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo u registraciji i razvoju biznisa.

Finalna prezentacija poslovnih ideja održana je 2.2.2023. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Kalesija, a komisiju su činili: Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt, Ajla Ruvić, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Merima Hasanović , Općina Kalesija i Refik Hankić, Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Komisija je odlučila da podrži tri poslovne ideje iz Kalesije koje će dobiti dodatnu stručnu, mentorsku i finansijsku podršku.

Podsjećamo, u sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 10 lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona u 2022. godini realizuje se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja Tuzlanskog kantona koji, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za nove poslovne poduhvate  mladih u dobi od 18 do 35 godina. Program je jedan od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona i nastavak vrlo uspješnog projekta koji je započet 2021. godine. Općina Kalesija jedna je od 10 lokalnih zajednica u kojima se ove godine projekat implementira i koja učestvuje u sufinansiranju projekta.