IMPAKT, Gračanica, Biznis, poduzetništvo

Podržali smo nove biznise u Gračanici

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT, Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Grada Gračanica realizira se integralni program podrške razvoju poduzetništva pod nazivom IMPAKT inkubator poslovnih ideja.

Kao rezultat saradnje i poduzetničke obuke u sklopu inkubatora 14.12.2022. godine predstavljene su poslovne ideje, a  najbolje rangirane dobit će dodatnu stručnu, mentorsku i finansijsku podršku.

Podršku su dobili: Amina Vehabović, Enis Fazlić i Fatima Topčagić. Želimo im sretan poduzetnički put, a Investicijska fondacija Impakt će biti uz njih na svakom koraku i pomagati kako bi poslpvanje postavili na što bolji način i kako bi njihova poslovanja bila u pravcu dugoročne održivosti.

Podsjećamo, u sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 10 lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona u 2022. godini realizuje se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja Tuzlanskog kantona koji, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za nove poslovne poduhvate  mladih u dobi od 18 do 35 godina. Program je jedan od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona i nastavak vrlo uspješnog projekta koji je započet 2021. godine, Grad Gračanica jedna je od 10 lokalnih zajednica u kojima se ove godine projekat implementira i koja učestvuje u sufinansiranju projekta,