Podržano 7 mladih iz Srebrenika

Sedam mladih osoba danas je dobilo podršku za pokretanje ili unapređenje svojih poslovnih poduhvata u Srebreniku nakon finalne prezentacije IMPAKT inkubatora poslovnih ideja.

Finalna prezentacija je svojevrsna kruna poduzetničke obuke koju su pohađali u proteklih mjesec i po dana i kroz koju su razvili svoje poslovne planove uz stručnu i mentorsku podršku.  

Članovi komisije bili su Senajid Đozo, izvršni direktor, Investicijska fondacija Impakt, Jasmin Hogić, šef Službe za finansije, pomoćnik gradonačelnika Grada Srebrenik, Adis Fazlić, direktor preduzeća Mydon d.o.o, Ajla Ruvić, stručna saradnica za pravne poslove, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Sanela Husejnović, šefica Biroa za zapošljavanje Srebrenik.

Prezentaciji je prisustvovao i gradonačelnik, Adnan Bjelić.

Investicijska fondacija Impakt je sa današnjim podržanim biznisima podržala gotovo 40 poslovnih poduhvata i zaista možemo reći da u Srebreniku postoji oroman poduzetnički kapital koji lokalna vlast prepoznaje kao potencijal i koja kontinuirano ulaže u razvoj poduzetništva na području Grada Srebrenika. Saradnja sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona,  JU Službom za zapošljavanje Tuzlanskog kantona je dokaz da jedino udruživanjem snaga zajedno možemo gradimo bolje okruženje za nastanak i opstanak poduzetništva u Tuzlanskom kantonu,“ izjavio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Podržani biznisi su stomatološka ordinacija, agencija za organizaciju događaja, predškolska ustanova, fitnes centar, uređenje dvorišta i bašti, uređenje fasada i frizerski salon.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja provodi se u saradnji sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona,  JU Službom za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Gradom Srebrenik, a u sklopu implementacija Strategije za mlade Tuzlanskog kantona s ciljem rješavanja problema nezaposlenosti mladih.

Investicijska fondacije Impakt djeluje u 59 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini i do sada je podržano preko 350 poslovnih poduhvata kroz koje je kreirano preko 700 radnih mjesta.