Pokreni nešto dobro u Tuzlanskom kantonu

Investicijska fondacija Impak i Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona sa zadovoljstvom vas pozvaju na događaj “Pokreni nešto dobro u Tuzlanskom kantonu” koji će se održati 21. marta 2023. godine u hotelu Mellain, Tuzla sa početkom u 11:00.

Na događaju će biti prezentirani rezultati saradnje  Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Investicijske fondacije Impakt  kao i upoznati mlade poduzetnike i poduzetnice koji su podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, te prepoznati prilike omladinskog poduzetništva. Događaj će otvoriti Premijer Tuzlanskog kantona, a događaju će sudjelovati i gradonačelnici lokalnih zajednica uključenih u implementaciju programa.

Podsjećamo, u sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 10 lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona u 2022. godini realizirao se sveobuhvatni program podrške razvoju poduzetništva, IMPAKT inkubator poslovnih ideja Tuzlanskog kantona koji, između ostalog, obuhvata program poduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za nove poslovne poduhvate  mladih u dobi od 18 do 35 godina. Program je jedan od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona i nastavak vrlo uspješnog projekta koji je započet 2021. godine.