Potpisan dvogodišnji Ugovor o saradnji sa Gradom Gračanica

Gračanica je tradicionalno jaka poduzetnička lokalna zajednica koja je davno prepoznala njegov značaj i razvijala snažnu podršku privredi. Prepoznajući rezultate dugogodišnje saradnje, Grad Gračanica je 2.2.2023. godine potpisao  dvogodišnji Ugovor o saradnji sa Investicijskom fondacijom Impakt za provođenje sveobuhvatnog programa podrške poduzetništvu IMPAKT inkubatora poslovnih ideja.

Učesnice i učesnici IMPAKT inkubatora imaju priliku pohađati poduzetničku obuku čiji je cilj jačanje ličnih poduzetničkih kapaciteta, razvoj poslovnog modela i plana, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo u registraciji i razvoju biznisa. Svoje poslovne ideje prezentiraju stučnoj komisiji koja odlučuje koji biznisi će dobiti dodatnu stručnu, mentorsku i finansijsku podršku.

„IMPAKT inkubator poslovnih ideja provodi se u Gračanici od 2021-te godine, do sada je podržali 9 poslovnih poduhvata i ovdje uvijek imamo dobre ideje, predane i odlučne poduzetnike i poduzetnice koji uz našu stručnu i mentorsku podršku razviju uspješne i održive biznise. Mi u Investicijskoj fondaciji Impakt vjerujemo da je u poduzetništvu budućnost, a Gračanica je taj koncept odavno shvatila i zadovoljstvo je imati za partnere Grad Gračanica. Radujemo se novim generacijama poduzetnica i poduzetnika koji je potvrditi da je Gračanica središte poduzetništva“, rekao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.