Potpisan sporazum sa Centrom Skenderija

Centar “Skenderija” je simbol grada Sarajeva i svojim aktivnostima doprinosi razvoju poslovanja i osavremenjavanju postojećih privrednih kapaciteta na području Bosne i Hercegovine. Skenderija je poznata po mnogo stvari, a sajmovi su jedna od njih što je bio i povod početka saradnje Investicijske fondacije Impakt sa Centrom Skenderija.

U periodu 8-11. decembra 2022.g. održava se Sajam bosansko – hercegovačke privrede na kojem će Fondacija Impakt biti partner i jer obje organizacije žele podržati razvoj malih i srednjih preduzeća, kao najveće generatore radnih mjesta kao i regionalnog i lokalnog razvoja. Tim povodom je 28.9.2022.g. potpisan sporazum o saradnji koji su potpisali Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt i Damir Petrinić, direktor KJP “Skenderija d.o.o.”.

Na sajmu će poduzetnice i poduzetnici podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja iz cijele Bosne i Hercegovine imati priliku prezentirati sarajevskoj javnosti, a organizirat ćemo i nekoliko programskih aktivnosti kako bismo na što bolji način ispromovirali poduzetništvo i biznise koje smo podržali, a i odresirali neke ključne probleme sa kojima se poduzetništvo susreće.