Tuzla bogatija za 7 poslovnih poduhvata!

Investicijska fondacija Impakt, u saradnji sa Gradom Tuzla, održala je danas finalnu prezentaciju IMPAKT inkubatora poslovnih ideja.

Više od 20 mladih iz Tuzle je u protekla dva mjeseca pohađalo poduzetničku obuku koja ima za cilj jačanje ličnih poduzetničkih kapaciteta, razvoj poslovnog modela i plana, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo u registraciji i razvoju biznisa. Današnji događaj ja kruna obuke gdje prezentiraju svoje ideje pred komisijom koja odlučuje koji biznisi će dobiti dodatnu stručnu, mentorsku i finansijsku podršku.

Komisiju su činili : Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt, Ajla Ruvić, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Jusuf Žigić, Grad Tuzla, Refik Hankić, Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, i Tatjana Paunoski, Bingo d.d.

U sklopu ovog programa, danas je podržano 7 poslovnih poduhvata mlahih iz Tuzle.

„Investicijska fondacija Impakt je do sada u Tuzlanskom kantonu, uključujući i ovih 7, podržala 27 poslovnih poduhvata u predhodne dvije godine, a  saradnja koju smo ostvarili sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Gradom Tuzla je primjer kako se strateški i  institucionalno pruža podrška razvoju poduzetništva. “– izjavio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

„Želimo ih stimulisati da razvijaju svoje ideje i da kroz registraciju obrta dođu do samozapošljavanja i radnih mjesta. Dokazali smo da sinergijom mladih, gradske administracije i nevladinog sektora možemo sigurno napraviti kvalitetan iskorak u budućnost”, izjavio je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić.

Tuzla je zaista primjer kako jedan poduzetnički eko sistem može funkcionirati i gdje imamo savršen primjer kako velike korporacije, poput Bingo d.o.o., pomažu malim privrednicima i pomažu razvoj poduzetništva u Bosni i Hercegovini. Investicijska fondacija Impakt i Bingo u narednom periodu planiraju zajedničke aktivnosti upravo u ovom segmentu.