IMPAKT PRISTUP

poslovna
ideja

Ukoliko nemaš ideju, nemoj da te to brine, do kraja obuke će se izroditi pregršt ideja.

Podnošenje poslovnih ideja na Javni poziv za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja u saradnji sa lokalnom zajednicom.

poduzetnička
obuka

Da li je „problem“ u analizi izvodljivosti ideje, istraživanju tržišta i shodno tome kreiranju marketinške strategije? Trebaš praktične savjete za upravljanje društvenim mrežama? Kako sve navedeno ispričati finansijskim jezikom i na kraju biti zadovoljan marginom? Sve to i mnogo više ćemo prilagoditi vašim biznisima i vašim potrebama.

Investicijska fondacija Impakt provodi dvomjesečnu obuku po posebno razvijenoj metodologiji koja podrazumijeva 9 modula obuke i kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku u razvoju poslovnog plana, poslovnog modela i finansijskih projekcija.

validacija

Spremili smo korisne vježbe za sticanje samopouzdanja prilikom javne prezentacije.

Učesnici koji su uspješno završili poduzetničku obuku i razvili poslovni plan i poslovni model prezentuju svoju ideju pred stručnom komisijom koja utvrđuje da li će poslovni poduhvat dobiti stručnu, mentorsku i finansijsku podršku.

podrška

Ključno je imati nekoga ko će ti biti dostupan 0-24h, 7 dana u sedmici za bilo koje pitanje, savjet ili podršku.

U ovoj fazi stručno osoblje Investicijske fondacije Impakt pruža stručnu i mentorsku podršku te dovode poslovne poduhvate do korištenja finansijskih sredstava. Najveći izazov za mlade poduzetničke ideje je pristup kapitalu.
Finansije predstavlju krvotok svake kompanije, a posebno za start-up su ključne. Zbog toga, namjera Investicijske fondacije je da pruži finansijsku podršku kojom će poslovni poduhvat unaprijediti poslovanje i unijeti trajna sredstva u preduzeće. Potpisivanjem Ugovora sa fondacijom, poduzetnici se obavezuju na preuzimanje odgovornosti za održavanje poslovnog poduhvata i/ili zapošljavanje novih radnika.

promocija i
umrežavanje

Učinit ćemo sve da se dobar glas o vašem biznisu i proizvodima / uslugama daleko čuje!

Po registraciji poslovnih poduhvata ili rastu preduzeća nastupa promotivna podrška koja ima za cilj plasirati biznise na tržištu kao uspješne priče i učiniti ih dostupnim krajnjim potrošačima i klijentima. Kroz redovnu komunikaciju sa preduzetnicima Investicijska fondacija Impakt nastoji da pripremi inovativna rješenja kojima će promovisati ne samo poslovne poduhvate već i preduzetništvo generalno koje može generirati nove vrijednosti u društvu. Također, nove perspektive i mogućnosti otvaramo unutarsektorskim i izvansektorskim povezivanjem preduzetnika.