KO SMO MI?

Inovacija Inkubacija Podrška

Misija

Izgradnja jakog poduzetničkog eko-sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju njihovih poslovnih poduhvata.

Vizija

Poduzetničko društvo koje cijeni i podržava privatnu inicijativu u razvoju kreativnih poslovnih ideja, kreiranju radnih mjesta i rješavanju društvenih i ekonomskih problema.

Strategija

Jačanje poduzetničkog potencijala i unaprjeđenje kulture poduzetništva s ciljem konkurentnog i ravnomjernog razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica u BiH.

Investicijsku fondaciju Impakt čini grupa profesionalaca – spoj mladosti i iskustva koji svaki dan pokušavaju ostvariti pozitivan uticaj na živote naših preduzetnika i cjelokupnu društvenu zajednicu. Razmišljamo dugoročno, kako bismo osnovali samoodržive biznise i stvorili konkurentno tržište, vodeći računa o ravnopravnosti i otvorenosti. Nastojimo ne zaboraviti biti fleksibilni, inovativni i razumni u svemu što radimo. Ne prestajemo sa edukacijama! Rastemo kako bismo ostvarili što veći impakt! Neka o nama više govore individualne uspješne priče, a brojke su za nas dinamična kategorija, svakodnevno rastu.

Osnovana početkom 2019.godine gradeći se na temeljima desetogodišnjeg Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji je implementirao niz reformskih poduhvata i inicijativa u oblasti tržišta rada uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) ostavljajući neizbrisiv trag i tektonske institucionalne promjene.

Podržali smo više od 300 biznisa, kreirali više od 600 radnih mjesta i sarađivali sa više od 50 lokalnih zajednica širom BiH, a tek smo počeli.