Investicijska Fondacija Impakt uspostavila strateško partnerstvo s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta

Investicijska Fondacija Impakt s ponosom objavljuje potpisivanje memoranduma o saradnji s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta, čime se otvaraju vrata za značajnu saradnju u cilju podrške privrednom razvoju i poduzetništvu.

Memorandum o saradnji potpisan je kao rezultat zajedničkog interesa za poticanje održivog razvoja, inovacija i poduzetništva u Bosni i Hercegovini, a ovaj strateški korak označava predanost obije strane za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj poduzetničkih inicijativa, podršku inovativnim projektima te jačanje ekonomske stabilnosti.

Investicijska Fondacija Impakt već dugi niz godina radi na razvoju poduzetničkog ekosistema i nastoji povezati sve relevantne partnere kako bi se sinergijskim pristupom stvorilo bolje okruženje za razvoj poduzetništva.

Gospodin Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt izrazio je oduševljenje ovim partnerstvom, istaknuvši: “Ova saradnja označava ključni korak prema ostvarivanju zajedničkih ciljeva u poticanju inovacija, stvaranju radnih mjesta te unapređenju privrednog rasta. Vjerujemo da ćemo kroz zajedničke napore ostvariti značajan pozitivan utjecaj na zajednicu.”

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, Vojim Mijatović, također je izrazilo svoje zadovoljstvo ovom saradnjom, naglašavajući važnost partnerskih odnosa s organizacijama poput Investicijske Fondacije Impakt u postizanju dugoročnih ciljeva razvoja.

Očekujemo da će ovo partnerstvo postaviti temelje za uspješne projekte i inicijative koje će imati pozitivan utjecaj na zajednicu i privredu Bosne i Hercegovine.