Impakt biznisi se predstavljaju na 9. Sajmu bosansko-hercegovačke

Investicijska fondacija Impakt predstavit će svoje poduzetnike na predstojećem Sajmu bosansko-hercegovačke privrede“. Sajam će se održati od 2. do 5. novembra u dvorani Mirza Delibašić.

Jedan od izlagača na Sajmu bit će „Cut&Stich“, kompanija iz Sarajeva koja se bavi dizajnom, proizvodnjom i prodajom madraca i nadmadraca, jastuka za spavanje, raznih vrsta lazybagova, baštenskog namještaja i SoftPlayCouch-a.

„Lemi Natural“ iz Zenice predstavit će se sa proizvodima prirodne kozmetike poput osvježivači prostora, parfemska destilovana voda za peglanje, sapuni, bombice za kupku, gelovi za tuširanje, šećerni pilinzi za tijelo, razne kreme za lice ( suha, masna i normalna koža), kreme za ruke, balzami za usne, šamponi, regeneratori za kosu, losioni za tijelo, te ručno rađene svijeće.

Iz Bijeljine dolazi „Drvolino“  koji će predstavit će baviti izradom edukativnih drvenih igračaka a djecu uzrasta od dvije godine do 6 godina. Igračke se izrađuju isključivo od drveta, a farbanje se radi sa bojama na bazi vode. 

Kompanije „Cut&Stich“, „LEMI Natural“, „Drvolino“, „AMS Design“, „MAX Bio“, „Dolce vita kolači“, „Stolarija Valjevac“, „Organiko.ba“ i „SAMINOP“ dio su IMPAKT Inkubatora poslovnih ideja.

Investicijska fondacija Impakt nastavlja raditi sa ciljem unapređenja poslovanja svojih poduzetnika i podrške razvoju novih ideja i inovacija. Impakt pruža poduzetnicima stručnu i mentorsku podršku, kroz razne programe i radionice. S druge strane, daje finansijsku podršku i savjetovanje u poslovanju, kako bi im omogućio rast i razvoj. Misija je promoviranje i poticanje razvoja poduzetništva u Bosni i Hercegovini te stvaranje održivih poslovnih modela, koji pomažu razvoju društva i privrede.