Održan sastanak koordinatora IMPAKT inkubatora poslovih ideja

Investicijska fondacije Impakt sluša potrebe lokalnih zajednica kada je u pitanju razvoj i podrška poduzetništvu. S tim u vezi, održali smo redovni sastanak koordinatora IMPAKT inkubatora poslovnih ideja kako bismo na što bolji način pripremili se za narednu godinu i zajednički isplanirali aktivnosti.

Više od 15 koordinatora imali su priliku upoznati se sa rezultatima koji su postignuti u okviru saradnje sa Ministartsvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, JU Službe za zapošljavanje i lokalnih zajednica sa područja Tuzlanskog kantona gdje smo im prezentirali impakt programa kao i naučene lekcije iz procesa.

Također prezentiran je i novi program IMPAKT akcelerator, šta uključuje i na koji će se način realizirati te o mogućnostima implementacije IMPAKT akceleratora na lokalnom nivou.

Jačanje lokalnog ekonomskog razvoja je jedan od prioriteta Investicijske fondacije Impakt i kroz svoje aktivnosti uključujemo sve relevantne partnere kako bismo osigurali održiv razvoj. Mapirana je i lista mentora i mentorica koji će zajedno sa nama poduzeti sve korake kako bismo stvorili što bolje i poticajnije okruženje za poduzetnike, a i također radit će se sa poduzetnicima i poduzetnicama kako individualno, tako i grupno.

Investicijska fondacija Impakt nastavit će biti spona između svih partnera i relevantnih institucija kako bismo osigurali dugoročnu, održivu budućnost lokalnih zajednica kroz podršku poduzetništvu.