Poreska pismenost za male biznise

Vođeni uspjehom i rezultatima prošlogodišnje obuke “Poreska pismenost”, Investicijska fondacija Impakt i ove godine organizira ciklus obuka za male biznise, odnosno za učesnike i učesnice IMPAKT inkubatora poslovnih ideja. Za ostale koji su zainteresirani za sudjelovanje, na društvenim mrežama smo objasnili način na koji možete dobiti priliku da se pridružite ovim vrijednim i korisnim edukacijama.

Ovaj ciklus radionica pružit će ključne informacije i strategije koje će pomoći poduzetnicima i poduzetnicama da efikasno upravljaju svojim poreskim obavezama.

1. Radionica: “Primjena Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV)” Datum: 21. februar 2024. – hibridni događaj

Prva radionica će se fokusirati na primjenu Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV). Tokom ove interaktivne sesije, učesnici će naučiti osnove PDV-a, razumjeti procedure prijavljivanja PDV-a, identifikovati izuzeća i posebne slučajeve, kao i upoznati se s najnovijim izmjenama u zakonodavstvu. Budući da je događaj hibridnog formata, imaćete mogućnost prisustvovati lično ili putem online platforme.

2. Radionica: “Primjena Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima” Datum: 28. februar 2024. – webinar

Druga radionica će biti webinar posvećen primjeni Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima. Ova sesija će pokriti ključne tačke vezane za oporezivanje prihoda od poslovanja, identifikaciju poreskih olakšica, kao i obaveze u vezi s doprinosima za socijalno osiguranje. Učesnici će imati priliku postaviti pitanja i direktno komunicirati s poreskim stručnjakom putem platforme.

3. Radionica: “Primjena Zakona o Porezu na Dobit” Datum: 5. mart 2024. – webinar

Treća radionica će biti posvećena primjeni Zakona o porezu na dobit. Fokusirajući se na poreze koji se odnose na dobit preduzeća, ova sesija će obuhvatiti važne aspekte kao što su načini obračuna poreza na dobit, identifikacija poreskih olakšica za male biznise i strategije optimizacije poreza. Kao i prethodna, i ova radionica će biti dostupna putem webinara.