Devet mladih iz Lukavca dobilo podršku za pokretanje biznisa

Devet mladih osoba dobilo je podršku za pokretanje ili unapređenje svojih poslovnih poduhvata u Lukavcu nakon finalne prezentacije IMPAKT inkubatora poslovnih ideja koja je održana 28.11.2023. godine u prostorijama Gradske uprave Grada Lukavca.

Finalna prezentacija je svojevrsna kruna poduzetničke obuke koju su pohađali u proteklih mjesec i po dana i kroz koju su razvili svoje poslovne planove, a prezentaciji je prisustvovao i gradonačelnik Edin Delić.

„U ovim izazovnim vremenima zaista je uspjeh kada imate 9 poduzetnica i poduzetnika koji su dobili podršku za pokretanje svojih biznisa. Ovo je druga godina zaredom da IMPAKT inkubator poslovnih ideja u Lukavcu provodimo u sklopu saradnje sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Službom za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Grada Lukavca“, rekao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Investicijska fondacija Impakt u sklopu navedene saradnje planira podržati preko 100 poslovnih poduhvata do kraja godine.

Napominjemo i da je otvoren i Javni poziv za učešće u IMPAKT akceleratoru na području Tuzlanskog kantona za biznise koji nisi mlađi od 12 i nisu stariji od 42 mjeseca.