Rad, znanje i ideja pretvoreni u uspješan biznis

Danas vam donosimo priču o Enesi Mukić, poduzetnici iz Zavidovića. Enesa Mukić po struci je tekstilni konfekcionar sa iskustvom od preko 15 godina.  Ideja na pokretanje biznisa uslijedila je iz razloga što u prethodnom radu nije dovoljno plaćena, niti je cijenjeno znanje koje posjeduje. Osobine za poslovanje koje je stekla kroz radno iskustvo na sličnim poslovima kao što su vještine u konfekcionarstvu, snalažljivost u poslu i sposobnost vođenje i upravljanja radnim zadacima dale su joj samopouzdanje da se upusti u nešto novo.

Tako da je sredinom 2022. godine odlučila da je pravo vrijeme koje treba da iskoristiti za ostvarenje svog sna i na taj način uplovila poduzetničke vode registrujući poslovni poduhvat pod nazivom Ment.

Ment se bavi proizvodnjom i izradom presvlaka od eko-kože i auto-štofa visoke kvalitete. Zaštitom u kamionima i postojećeg fabričkog enterijera. Također pored zaštite enterijera nudi i izradu presvlaka koje garantuju udobnost, lako održavanje, lako montiranje i ekskluzivnost. Osim toga u ponude je i izrada natpisa i logotipa po želji.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja provodi se u saradnji sa Gradom Zavidovići