Održan prijem kod gradonačelnika Zavidovića

Jučer (26.2.2024. godine) u prostorijama Gradske uprave Zavidovići, održan je svečani prijem za poduzetnike i poduzetnice koji su u predhodnim godinama podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja. Prijem je organiziran u saradnji sa Gradom Zavidovići Zavidovića a namjera je istaći važnost podrške poduzetničkim inicijativama i razvoju poslovnog sektora u našoj zajednici.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja predstavlja vitalan mehanizam podrške za lokalne poduzetnike i poduzetnice, pružajući im ne samo mentorsku podršku već i finansijska sredstva i resurse kako bi razvili svoje poslovne koncepte. Kroz ovakve inicijative, grad Zavidovići potvrđuje svoju posvećenost stvaranju poticajnog okruženja za rast malih i srednjih preduzeća, ključnih pokretača ekonomske aktivnosti i otvaranja novih radnih mjesta, a do sada je kroz ovaj program podržano 14 poslovnih ideja u Zavidovićima.

Razvojni projekti poput IMPAKT inkubatora poslovnih imaju izuzetan značaj za lokalne zajednice jer ne samo što podstiču ekonomski rast i stvaraju nova radna mjesta, već i promovišu inovacije, podstiču kreativnost i poduzetnički mindset i jačaju poslovnu infrastrukturu.

Grad Zavidovići se nalazi u procesu pozitivne transformacije, gdje su svi napori usmjereni ka stvaranju prosperitetne i održive budućnosti za sve građane, a inicijative poput IMPAKT inkubatora su ključne u ostvarivanju ovog cilja, stvarajući osnovu za dugoročni ekonomski rast i društveni napredak.

Gradonačelniku je poduzetnik Enes Beganović uručio ručno rađeni sat kao poklon za doprinos razvoju poduzetništa u Zavidovićima.

Gradonačelinačenik Mujanović posjetio je i grupu budućih poduzenika i poduzetnica koji su u isto vrijeme pohađali poduzetničku obuku.