Održan prvi Scale Up pitch u Bosni i Hercegovini – Welcome to the future

Pokazali smo da možemo!

𝗣𝗿𝘃𝗶 Scale Up pitch u Bosni i Hercegovini!

𝗣𝗿𝘃𝗶 događaj koji je u potpunosti tumačen na znakovnom jeziku!

„𝙒𝙚𝙡𝙘𝙤𝙢𝙚 𝙩𝙤 𝙩𝙝𝙚 𝙁𝙪𝙩𝙪𝙧𝙚“ pružio je potpuno drugačiji doživljaj i na inovativan i zabavan način predstavio poslovne poduhvate iz IMPAKT inkubatora poslovnih ideja koji su uz mentorsku i stručnu podršku razradili ideje o proširenju ili unaprjeđenju poslovanja, odnosno uvođenja novih proizvoda/usluga. Poduzetništvo je budućnost i to ona svijeta budućnost naše domovine, a svaka pojedinačna poduzetnička priča je jaka na svoj način, ali tek uz pravu podršku zajednice ona postaje dio velike cjeline koja nas vodi u budućnost.

Njih 10 – Pencl Lana , Vanja Manojlović , Sabina Mehmedinovic , Edin Dedić , Slobodan Gutovic, Stefan Aleksić , Edin Grabovica , Maida Imširović , Vlahovic-Senic Sandra  i Ena Begicevic  su sjajnim i zabavnim prezentacijama oduševili publiku i komisiju, a podršku i motivaciju na bini dao im je naša regionalna, a bosanskohercegovačka glumačka zvijezda Enis Bešlagić – oficijelna stranica .

Investicijska fondacija Impakt je u svom radu iznimno posvećena je Ciljevima održivog razvoja i s tim u vezi dodjeljena su i posebna priznanja – SDG šampioni- Anela Lonić , @Pencl Lana i Edo Džebić koji su pored poteškoća koje im je život servirao našli svoje mjesto u poduzetništvu.

Komisija koju su činili Senajid Djozo , Investicijska fondacija Impakt, Milan Dacić, Nestle Adria, Enisa Brka , BhTelecom i Amna Dzambic Brankovic , Via Media bodovali su prezentirane ideje i donijeli odluku da prvo plasirani bude Edin Dedić, drugoplasirana Lana Penclm a trećeplasirana Ena Begičević Čeliković.

Danas smo položili ispit zrelosti kao društvo koje cijeni privatnu inicijativu. Potrebno je zajedničko djelovanje i sinergija i javnog i privatnog sektora i medija kako bismo promijenili način razmišljanja i djelovanja i kako bismo prokrčili put porukama koje smo na Welcome to the Future čuli, a to je da je u poduzetništvu zaista budućnost ove zemlje.

Hvala svima koji su nas podržali!

Vidimo se sljedeće godine!

Partneri, sponzori i prijatelji događaja su: Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo  BH Telecom  ProCredit Bank BiH Bingo Via Media  Centar za promociju održivog razvoja FiXiT doo Sarajevo  Sarajevo City Center  Unija Ads doo  Hub Homework  Hotel Garni Konak, Lynks Medijski pokrovitelji i prijatelji događaja su RSG  Antena Sarajevo  Akta.ba  Manager.ba