Podržanane tri poslovne ideje u Čeliću

Nakon sveobuhvatne poduzetničke obuke koja se provodi kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, jučer je u prostorijama Općine Čelić održana finalna prezentacija.

Mladi Čelića svoje poslove ideje prezentirali su stručnoj komisiju koju su činili Belma Gijo ispred Investicijske fondacije Impakt, Ajla Rukvić ispred Ministarrstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Enes Ejubović ispred Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Nahida Muratović ispred Općine Čelić.

Prezentaciji je prisustvovao i načelnik Admir Hrustanović koji je izrazio svoje zadovoljstvo u zajedničkoj saradnji, a i samim poslovnim idejama.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja provodi se uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, JU Služba za zapošljavanje TK i Općine Doboj Istok. Program je jedan od projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona i nastavak vrlo uspješnog projekta koji je započet 2021. godine.

Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine. Podržala je više od 350 biznisa, čime je kreirano više od 600 radnih mjesta. Fondacija sarađuje sa gotovo 60 lokalnih zajednica širom BiH. Misija je izgradnja jakog poduzetničkog sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju poslovnih poduhvata, s ciljem razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica.