Podržane tri mlade osobe iz Doboj Istoka

Doboj Istok i dalje ima poduzetnički duh, a danas smo to još jednom potvrdili. U sklopu finalne prezentacije, polaznice i polaznici predstavili su svoje poslovne ideje i planove stručnoj komisiji.

Tri biznisa podržana su u Doboj Istoku, nakon finalne prezentacije IMPAKT inkubatora poslovnih ideja. Radi se o mladima od 18 do 35 godina koji su prošli šestodnevnu obuku, razvijali svoje poslovne planove i danas predstavili biznis-ideje. 

IMPAKT inkubator poslovnih ideja provodi se uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, JU Služba za zapošljavanje TK i Općine Doboj Istok. Program je jedan od projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona i nastavak vrlo uspješnog projekta koji je započet 2021. godine.

Nakon sveobuhvatne poduzetničke obzke, polaznici su razvili ideju u poslovni model, s planovima i finansijskim projekcijama, koje su na današnjem događaju troje mladih imalo priliku prezentirati svoje poslovne ideje pred komisijom koja je odlučila podržati sve tri i dodijeliti im bespovratna finansijska sredstva i dodatnu stručnu mentorsku podršku.

Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine. Podržala je više od 350 biznisa, čime je kreirano više od 600 radnih mjesta. Fondacija sarađuje sa gotovo 60 lokalnih zajednica širom BiH. Misija je izgradnja jakog poduzetničkog sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju poslovnih poduhvata, s ciljem razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica.