Ponosni partneri projekta “Odvažne i hrabre, to ste vi!

Kompanija Bingo devet godina provodi projekat “Odvažne i hrabre, to ste vi!” ko je usmjeren na osnaživanje žena putem različitih inicijativa. Unazad četiri godine, posebna pažnja posvećena je poduzetnicama, a Investicijska fondacija Impakt ponosna je što je več drugu godinu zaredom partner u implementaciji.

Odvažne i hrabre, to ste vi! je projekat koji pruža podršku ženama poduzetnicama kroz osiguravanje potrebnih resursa, znanja i financijske podrške za ostvarenje njihovih poslovnih ideja i doprinos ekonomskom razvoju zajednica.

Ovogodišnji poziv za prijave bit će otvoren od 20. februara do 5. marta, a dodijelit će se grantovi u ukupnom iznosu od 30.000 KM i to od 8.000 KM i 5.000 KM, dva granta u iznosu od 4.000 KM i tri u vrijednosti od 3.000 KM.

Predselekcija pristiglih prijava će se održati od 6. do 8. marta, a rezultati će biti objavljeni 8. marta u 13 sati. Online glasanje za odabir dobitnica bit će otvoreno od 8. do 25. marta.

„Ovaj program koncipirali smo kao program koji obuhvaća poduzetničku obuku, mentorsku podršku, promociju i podizanje svjesti o važnosti ženskog poduzetništva. Sretni smo što su naši partneri i prijatelji, a i kupci prepoznali značaj ovog projekta. Posebno smo ponosni na poduzetnice iz prethodnih godina koje su se odvažile i pokrenule biznis“, kazala je Amina Čeliković iz marketing sektora kompanije Bingo.

Bingo će izvršiti selekciju prijava i objaviti 16 aplikantica koje će dobiti priliku da prođu poduzetničku obuku Investicijske fondacije Impakt.

„U BiH nažalost imamo nisku poduzetničku svijest. Zbog toga mi je zadovoljstvo što surađujemo sa kompanijom Bingo na razvijanju poduzetništva. Kao društvo imamo ozbiljan problem sa odlivom ljudi. U FBiH je 1.2 radnika na jednog penzionera, a u RS je jedan radnik na jednog penzionera. Poduzetništvo je budućnost ove zemlje. Biznisi koji su podržani prošle godine rezultirali su sa 100% održivošću biznisa doprinoseći ekonomskom osnaživanju poduzetnica, ali u konačnici i lokalnom ekonomskom razvoju kroz nova zapošljavanja i stvaranje nove vrijednosti. To nas motiviše na još snažniju sinergiju u cilju jačanja poduzetničkih kompetencija, učenja, svijesti i kulture u narednom periodu“, kazao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Poduzetnička obuka održat će se od 12. do 25. marta, a prezentacija ideja od 26. do 28. marta. Nakon završetka prezentacija, 28. marta, sumirat će se glasovi žirija i publike te će biti proglašene korisnice grant sredstava i mentorske podrške Investicijske fondacije Impakt.

11 podržanih biznisa iz predhodne godine su i danas aktivni i održivi, a na taj način doprinose i lokanom ekonomskom razvoju pa i razvoju Bosne i Hercegovine.

Za više informacija o prijavi na grant sredstva i aktivnostima projekta, posjetite web stranicu: https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabre/