Saradnja sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona nastavlja se s punim intenzitetom!

Današnje potpisivanje ugovora označava važan korak naprijed u partnerstvu između naše organizacije, Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, 13 lokalnih zajednica i Službe za zapošljavanje TK. Ova saradnja donosi nove prilike za razvoj i prosperitet širom kantona, a predstavlja primjer kako se treba pristupiti razvoju poduzetništva.

Vlada Tuzlanskog kantona prepoznala je našu posvećenost i potencijal te smo uz njihovu podršku uvjereni da ćemo još snažnije djelovati u stvaranju pozitivnih promjena i podršci preduzetničkom duhu.

U fokusu ove saradnje nije samo provođenje programa, već zajednički rad na stvaranju prilika koje će mladima omogućiti ostvarenje njihovih poduzetničkih snova. Dosad je više od 100 mladih dobilo podršku kroz naš program, a uvjereni smo da će i ovaj put biti velik interes.

Uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona, lokalnih zajednica i službi za zapošljavanje, pružamo platformu, podršku i resurse potrebne mladima da ostvare svoje poduzetničke snove.

Očekujemo objavu Javnog poziva do kraja sedmice, s drugim dijelom planiranog u jesenjem ciklusu. Pripremite se za IMPAKT inkubator poslovnih ideja!

Napominjemo da je u toku istraživanje o razvoju poduzetništva u Bosni i Hercegovini koje provodi Investicijska fondacija Impakt.