Završen “Welcome to the Future 2.0”

Protekla dva dana Dom mladih u Sarajevu bio je centar poduzetništva! Najočekivanije poduzetničko okupljanje „Welcome to the Future 2.0“ održano je 22-23. novembra, a ovo je drugo izdanje Welcome to the Future koji je bio prvi Scale Up pitch održan u Bosni i Hercegovini 2022. godine.

Welcome to the Future 2.0“ podijeljen u dva segmenta: Biznis Arenu i Pitch Arenu bio je  prepun posjetilaca, a tokom Biznis Arene posjetioci su imali priliku poslušati najiskusnije ljude iz struke poput prof. sr. Željka Šaina sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Harisa Mujanovića, direktora sektora marketinga kompanije Bingo i CEO Via Media,  Eva Maria Naeher, programska direktorica iz GIZ-a i mnoge druge koji su nesebično dijelili svoje znanje, korisne savjete i know how sa posjetiocima.

Poduzetništvo jeste budućnost!

Pitch Arenu otvorio je Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta – zamjenik premijera, a posjetiocima su se obratili i Edin Duraković i Damir Gazdić ispred Vlade Tuzlanskog kantona.

Samo srce događaja bile su prezentacije 8 poduzetnika i poduzetnica IMPAKT inkubatora koji su na inovativan, zabavan i zanimljiv način pokazali svoje ideje za unapređenje svojih poslovnih poduhvata, a u tome im je pomogao voditelj događaja, Enis Bešlagić. Ovi poduzetnice i poduzetnici  mijenjaju lice Bosne i Hercegovine: Zerina Čolaković iz Zenice, Amina Vehabović iz Gračanice, Mirsad Imširović iz Srebrenika, Tijana Dabić iz Brčkog, Edis Hodžić iz Banovića, Edin Humić iz Kalesije, Mirela i Alen Jusupović  iz Zavidovića i Orhan Ibrahimagić iz Tuzle.

Komisija je odlučila da novčane poticaje dobiju: Mirsad Imširović (7.000,00 KM), Zerina Čolaković (5.000,00 KM)  i Edin Humić (3.000,00 KM). Partneri događaja pripremili su i poklone za učesnike.

Investicijska fondacija Impakt koja je bila organizator događaja  je u svom radu iznimno posvećena ciljevima održivog razvoja i s tim u vezi dodijeljena su i posebna priznanja – SDG šampioni svim učesnicima „Welcome to the Future 2.0“.

Partneri događaja: GIZ, Nestle, MCI, Bingo, Via Media, ProCredit Banka, SYS Company, Francuska Ambasada, Akta, Europlakat, Caritas Švicarske u Bosni i Hercegovini, AdHive, FixIt, Lynks i AMTEC


Medijski pokrovitelji i prijatelji: RSG, Antena, Manager.ba, Buka.ba, UNA TV, Alfa TV.