Iz Banovića dobre vijesti – podržana 4 biznisa

Početak augusta započeli smo finalnom prezentacijom u Banovićima gdje su nas dočekali učesnici i učesnice IMPAKT inkubatora poslovnih ideja koji su u proteklih mjesec i po dana vrijedno i marljivo radili na svojim poslovnim planovima.

Potvrdili su nam da Banovići imaju sjajne ideje i da su predani i uporni u ostvarivanju svojih poslovnih ciljeva.

Članovi komisije za validaciju poslovnih ideja bili su Senajid Đozo, izvršni direktor, Investicijska fondacija Impakt, Selmet Husanović, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti i zajedničke poslove, Općina Banovići, Ajla Ruvić, stručna saradnica za pravne poslove, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Adila Kadić, savjetnica u Birou za zapošljavanje Banovići, Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Odlučeno je da se podržati četri poslovne ideje i u narednom periodu će pored finansijske podrške dobiti i dodatnu stručnu, mentorsku i promotivnu podršku.

IMPAKT inkubartor poslovnih ideja Banovići provodi se u sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla i Općine Banovići.

Podsjećamo, trenutno je otvoren drugi javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru Banovići.